Vegansk brød

Indtastet af:

Opskriften giver 16 skiver

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

1) Kom linserne i en sigte og skyl dem. Det fjerner 'støvet' fra dem. 

2) Kom linserne, solsikkefrøene og kogende vand i en blender. Lad det stå og trække i 20 minutter, indtil linserne har suget vand. HÆLD IKKE VANDET FRA!! 

3) Forvarm ovnen på 160? alm. ovn (over/under varme). 

OBS! Det er meget vigtigt, at det er alm. ovn og ikke varmluft! Ved varmluft bliver midten ikke bagt ordentligt og skorpen bliver overbagt.

4) Spray en brødform med lidt olie. 

5) Blend linserne og solsikkefrøene. Stop end gang i mellem og skrab sidderne. Blend indtil massen er helt glat. 

6) Tilføj loppefrøskallerne, bagepulver og salt. Blend i 10 til 15 sekunder. 

7) Skrab dejen ud i brødformen og glat dejen ud, så der ikke er nogen toppe. 

8) Bag i ovnen i 90 minutter indtil toppen er mørk gyldenbrun, tør og skorpe-agtig. Brødet vil også lyde hult, når man banker let på det. 

9) Tag brødet ud af ovnen, sæt det på en rist, og lad det køle af i formen i 15 minutter. 

10) Tag brødet ud af formen (skær evt. rundt langs brødet med en kniv, hvis nødvendigt), og placer brødet på risten. Lad brødet køle helt af. 

11) Brødet kan nu skæres ud i skiver og serveres. 

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk