Chokolademousse med græsk yoghurt
En chokolademousse hvor fløden er skiftet ud med græsk yoghurt.
Opskriften giver 2 port
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Note: Opskriften er utrolig nem og tager ingen tid at lave. Derudover er det en god måde at få brugt resterne af den græske yoghurt på, hvis man står med noget og ikke ved hvad det skal bruges til. Og den er da heller ikke så ringe hvis man er vild med chokolade (lige meget hvilken form den kommer i) og budgettet ikke er så stort! ;)
1) Mælken kommes i en lille gryde eller kasserolle hvorefter den varmes op til ca. 82 grader. (Hvis man ikke har eller gider at bruge et termometer, kan man nøjes med at tage mælken af varmen inden den koger).
2) Imens mælken varmes, brækkes chokoladen i mindre stykker i en skål.
OBS! Det er vigtigt at chokoladen har et højt kakaoindhold, da den græske yoghurt ellers bliver meget tydelig i smagen.
3) Kom salten i skålen, hæld mælken over chokoladen, og pisk det hele sammen til en homogen masse. Sæt herefter massen til afkøling i ca. 5 minutter.
4) Når chokoladen massen er kølet ned tilsættes den græske yoghurt, og det hele piskes sammen. Herefter er chokolademoussen klar til servering!
Serveringsforslag: Servér chokolademoussen sammen med frisk frugt eller bær. Men kan eventuelt opbygge chokolademoussen og den friske frugt/bær som en trifli, hvor man skiftevis har chokolademousse og frugt/bær.