Koldhævede morgenboller
Nemme og æltefrie
Opskriften giver 9 stk
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Aftenen før
- Opløs gær i koldt vand.
- Rør olivenolie, sukker og salt i.
- Tilsæt resten af ingredienserne og rør til al mel er rørt ud i dejen.
- Dæk skålen med låg eller film og sæt den på køl natten over.
Næste morgen
- Tag skålen ud af køleskabet.
- Hvis du har tid til det, så lad den stå på køkkenbordet en times tid. Hvis du er mere utålmodig, så drop dette step.
- Tænd ovnen og skru op på så høj over-undervarme som muligt (250 grader i mit tilfælde).
- Brug 2 skeer til at klatte bollerne op på en bageplade med bagepapir og drys evt. med havregryn eller kerner på toppen.
- Når ovnen er varm, skal du skrue ned på 220 grader og med det samme sætte bollerne ind.
- Bag bollerne i cirka 18-20 minutter, til de er sprøde og gennembagte.
- Lad dem afkøle en smule, inden de spises.