Bagt spidskål med oksekødfyld
Opskriften giver 4 personer
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Brun det hakkede oksekød grundigt af i lidt olie. Forbered grøntsagerne imens.
Skær toppen af porrerne, og kasser dem. Rens porrerne grundigt for jord, og snit dem i tynde ringe. Pil rødløg, og hak dem fint. Kom porrer og rødløg op i panden til oksekødet, og lad det stege med, imens du forbereder resten af grøntsagerne.
Skyl squash, og riv den groft.
Skyl spidskål, og halver dem. Pil ca. 2/3 af de inderste blade ud af spidskålene, så hver halvdel bliver udhulet. Snit det fjernede spidskål fint.
Kom squash og snittet spidskål op til oksekødet i panden, og steg det med et par minutter. Tilsæt derefter paprika, tomatpure og vand, og krydr med salt og peber. Lad kødfyldet simre i 5-10 minutter, og smag det grundigt til. Lad det efterfølgende køle en smule af.
Forvarm ovnen til 180 grader.
Komme udhulede halve spidskål op i et ildfastfad. Det er en god ide at bruge et lille fad, så spidskålene kan støtte hinanden. Alternativt kan du skære en smule af bunden af spidskålene, så de står bedre fast.
Rør kødfyldet sammen med æg og det meste af parmesanen, og fyld det i de halve spidskål.
Drys med det resterende parmesan, og bag dem i ca. 25-30 minutter, til de er møre.
Retten er Fryseegnet