Frikadeller i fad med grøntsager
Opskriften giver 4 personer
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen til 200 grader.
Skræl eller skrub gulerødder og kartofler, og skær dem i mundrette tern. Pil rødløg (2 stk), og snit den fint. Kom grøntsagerne op i et ildfast fad.
Smuldr hønsebuillonterningen i det kogende vand, og rør rundt, så boulillonen opløses helt.
Tilsæt fløde og salt (1½ tsk), og hæld det over grøntsagerne i fadet.
Sæt fadet i ovnen, og giv det 30 minutter.
Skyl squash. Skær den igennem på langs, og fjern de våde kerner i midten. Skær squashen i fine tern. Sæt squash og ærter til side til senere.
Pil de sidste 2 rødløg (til frikadellerne), og hak dem fint. Kom rødløg op i en skål, og tilsæt hakket svinekød, æg, salt og peber. Ælt farsen grundigt sammen.
Tag fadet ud af ovnen, og tilsæt squash og ærter. Bland det forsigtigt sammen.
Form farsen til frikadeller, læg dem ovenpå grøntsagerne i fadet.
Sæt fadet tilbage i ovnen, og steg det yderligere 25 minutter, til frikadellerne er gennemstegte, og grøntsagerne er møre.