Hjemmelavet lasagnette
Opskriften giver 4 personer
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Varm olien op i en gryde og svits løg og hvidløg heri. Tilsæt hakket oksekød og brun det godt. Drys 2 spsk. mel i gryden og rør rundt. Tilsæt hakkede tomater. Skyl dåserne rene med vand og tilsæt tomatvand og mælk.
Tilsæt krydderier og lad kødsovsen simre under låg i ca. 15 minutter men gerne længere. Smag til med (sukker) salt og peber.
Fordel pastaen i et stort, ildfast fad, hæld kødsovsen over og rør lidt rundt, så pastaen fordeles i kødsovsen.
Bechamelsauce
Smelt smørret i en gryde. Når det bruser op røres 2 spsk mel ud i smørret.
Tilsæt mælk og pisk godt rundt. Bring gryden i kog under jævnlig omrøring og lad saucen koge igennem i et par minutter til den tykner og melsmagen forsvinder.
Smag til med muskat, salt og peber.
Fordel bachamelsaucen ovenpå kødsovsen og pasta i fadet, drys med revet ost på toppen.
Bag lasagnetten i ovnen ved 200 grader (alm. ovnfunktion) i 35-45 minutter til toppen er gylden og pastaen mør.
Bliver toppen for mørk under bagningen, så kan man dække fadet til med lidt stanniol. Det er vigtigt, at lasagnetten bager så længe, at pastaen er mør.