Nem squashgratin med bacon
Opskriften giver 4 personer
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Læg baconskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg det sprødt i ovnen ved 200 grader i ca. 10-12 minutter. Bræk skiverne i minder stykker efterfølgende. Skru efterfølgende ned på 180 grader.
Skyl squash, og riv den på den grove side af rivejernet. Kom det op i et rent viskestykke, og vrid så meget vand ud som muligt. Klip eller hak purløg fint. Sæt squash og purløg til side til senere.
Del æggene i blommer og hvider. Sørg for, at hviderne kommer op i en ren skål. Pisk hviderne helt stive. Pisk efterfølgende æggeblommerne sammen med creme fraiche, mornaysauce og salt. Tilsæt squash, purløg og bacon til æggeblommerne, og fold dernæst de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i.
Bland revet parmasan og rasp sammen. Smør en form grundigt med smør, og fordel noget af raspblandingen på bunden og siderne af formen. Hæld gratinmassen op heri, og drys med raspblandingen ovenpå. Fordel resten af smørret ovenpå, og bag squashgratinen i ca. 30-35 minutter, til den er stivnet og gylden på toppen.
Server gratingen med rugbrød, smør og evt. ærter.