Oksedeller i ovn med tomat-flødesovs og blomkålmos
Opskriften giver 4 personer
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Pil 1 løg og 2 hvidløg, og hak begge dele fint.
Kom løg og hvidløg op i en skål sammen med hakket oksekød og de øvrige ingredienser til kødbollerne ( 1 spsk tomatpure, 1 æg, ½ spsk oregano, ½ spsk salt og peber).
Ælt det til en sammenhængende fars, og sæt den derefter på køl, imens de øvrige ingredienser forberedes.
Skyl 4 peberfrugter, skær dem i små tern. Pil 1 løg og 2 hvidløg, og hak begge dele fint. Kom det op i et ildfast fad.
Rør fløde, hakkede tomat, tomatpure, paprika og salt sammen til en sovs. Krydr med peber, og hæld tomat-flødesovsen over grøntsagerne i fadet. Vend det sammen.
Tag farsen ud af køleskabet, og form det til runde frikadeller. Læg dem oveni sovsen i fadet, og sæt fadet i ovnen. Steg retten i 25 minutter ved 210 grader, til oksedellerne er gennemstegte.
Blomkålsmos:
Imens oksedellerne er i ovnen, kan blomkålsmosen laves. Skyl blomkålen, og skær den i mindre stykker. Kom den i en gryde med vand, og kog indtil den er mør, ca 10-12 minutter.
Hæld vandet fra. Mos eller blend blomkålen sammen med smør. Pres eller hak 1 hvidløg fint, og bland det i blomkålsmosen. Smag mosen til med salt og peber, og server den til oksedellerne.