Oksekød i fad med blomkålsmos
Opskriften giver 4 personer
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Start med at lav oksekødet. Skyl bladselleri og peberfrugt, og skær begge dele i små tern.
Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint. Svits grøntsagerne i olien ved middel varme.
Skub grøntsagerne lidt ud til siden på panden, og tilsæt det hakkede oksekød. Brun det godt af ved høj varme. Tilsæt koncentreret tomatpure, og steg det et par minutter. Tilsæt tomatsauce, og lad det simre, imens blomkålsmosen laves.
Fjern bladene fra blomkålen, og skær det i mindre buketter. Skær den yderste grove del af stokken, og skær den herefter i små tern. Kog blomkålen i ca 10 minutter, til de er helt møre og nemme at mose.
Hæld vandet fra blomkålen, og tilsæt smør.
Blend det hele til en helt glat blomkålsmos. Krydr godt med salt og peber.
Kom kødsovsen op i et ildfast fad, og fordel blomkålsmosen ovenpå. Bag retten i ca. 20 minutter ved 200 grader.