Oksekød i fad med blomkålsmos

Indtastet af:

Opskriften giver 4 personer

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

Start med at lav oksekødet. Skyl bladselleri og peberfrugt, og skær begge dele i små tern. 

Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint. Svits grøntsagerne i olien ved middel varme.

 

Skub grøntsagerne lidt ud til siden på panden, og tilsæt det hakkede oksekød. Brun det godt af ved høj varme. Tilsæt koncentreret tomatpure, og steg det et par minutter. Tilsæt tomatsauce, og lad det simre, imens blomkålsmosen laves.

 

Fjern bladene fra blomkålen, og skær det i mindre buketter. Skær den yderste grove del af stokken, og skær den herefter i små tern. Kog blomkålen i ca 10 minutter, til de er helt møre og nemme at mose.

 

Hæld vandet fra blomkålen, og tilsæt smør. 

Blend det hele til en helt glat blomkålsmos. Krydr godt med salt og peber.

 

Kom kødsovsen op i et ildfast fad, og fordel blomkålsmosen ovenpå. Bag retten i ca. 20 minutter ved 200 grader.

Opskriften tilhører kategorien:

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk