Pasta med laks og flødesauce
Opskriften giver 4 portioner
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Varm olien op på en stegepande og steg laksefileterne i 2-3 minutter på hver side, indtil de er lige netop gennemstegte og fint lyserøde i midten.
Tag laksefileterne af varmen, krydr med salt og peber og stil dem til side.
Kom æg, cremefine, parmasan, citronskal og saft i en skål og rør det sammen.
Kog pastaen i saltet vand efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra pastaen og lad den afdryppe. Hæld herefter pastaen tilbage i den varme gryde.
Rør hurtigt æg- og flødemassen ud over den varme pasta. Varmen fra pastaen får osten til at smelte og gør saucen let cermet, så den samler sig om pastaen.
Vær OBS på at røre godt rundt, så æggene ikke danner scrambled eggs i bunden af den varme gryde. Smag til med salt og peber.
Pluk laksen i mundrette stykker og anret dem ovenpå pastaen med et drys frisk putløg.
Server straks med brød og salat til.