Tærte med bacon og porrer

Indtastet af:
Kilde: Fars kogebog

Opskriften giver 1 Tærte

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

Start med at lave dejen: Smør, mel og salt smuldres sammen og "salmes" med vandet, som putte i lidt af gangen til dejen er samlet. Stil dejen på køl.

Gør fyldet klar: Pisk creme fraiche, ost, æg og salt og peber sammen i en skål. Skær porren ud i tern af ca. 1 cm og sauter dem på panden sammen med baconstykkerne. Giv baconternene lidt længere tid end porrerne (de skal ikke tage farve).

Saml tærte: Rul tærtedejen ud og for en tærteform (Ø 24-26) med den. Fordel porrer og baconfyldet i tærten. Hæld forsigtigt æggemassen over (husk lige at røre i den inden, så alle ingredienser er jævnt fordelt)

Bag tærten: 15-20 minutter i en forvarmet ovn ved 220 grader

 

Fyldet kan i princippet skiftes ud med hvad som helst. Du kan med fordel lave tærten med rester fra grøntsagsskuffen, lidt laks, spinat eller hvad din fantasi byder dig:) Er fyldet meget væskeholdigt, så forbag tærtebunden 3-5 minutter, inden fyldet kommes i. 

  220°   17 min   45 min ialt

Opskriften tilhører kategorierne:

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk