Tærte med bacon og porrer
Opskriften giver 1 Tærte
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Start med at lave dejen: Smør, mel og salt smuldres sammen og "salmes" med vandet, som putte i lidt af gangen til dejen er samlet. Stil dejen på køl.
Gør fyldet klar: Pisk creme fraiche, ost, æg og salt og peber sammen i en skål. Skær porren ud i tern af ca. 1 cm og sauter dem på panden sammen med baconstykkerne. Giv baconternene lidt længere tid end porrerne (de skal ikke tage farve).
Saml tærte: Rul tærtedejen ud og for en tærteform (Ø 24-26) med den. Fordel porrer og baconfyldet i tærten. Hæld forsigtigt æggemassen over (husk lige at røre i den inden, så alle ingredienser er jævnt fordelt)
Bag tærten: 15-20 minutter i en forvarmet ovn ved 220 grader
Fyldet kan i princippet skiftes ud med hvad som helst. Du kan med fordel lave tærten med rester fra grøntsagsskuffen, lidt laks, spinat eller hvad din fantasi byder dig:) Er fyldet meget væskeholdigt, så forbag tærtebunden 3-5 minutter, inden fyldet kommes i.