Bedstefars skæg med rabarber
Opskriften giver 6 portioner
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Rabarberkompot
Rens rabarberne og skær dem i stykker på ca 1,5 cm. Bland dem med sukker og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca 20 min eller til de er møre, men lige holder formen.
Kagebund
Pisk blødt smør med sukker, tilsæt 1 æggeblomme ad gangen og pisk godt.
Vend mel og bagepulver sammen og sigt det derefter i kagen, skiftevis med, at der vendes mælk i dejen.
Kom dejen i en smurt springform på ca 19-20 cm i Ø og bag ved 175 g. i ca 15-20 min.
Marengs
Pisk marengs i de sidste 5 minutter af kagebundens bagetid. Pisk hviderne stive og tilsæt lidt sukker ad gangen til det hele er brugt. Pisk til marengsen er blank og jævn.
Tag kagebunden ud af ovnen og fordel rabarberne ovenpå. Lad væden blive tilbage, der vil være rigelig væde tilbage i rabarberne.
Fordel marengs på toppen og sigt flormelis over.
Bag i yderligere 20 min. til marengsen er lysebrun.
Lad kagen køle af i formen. Løsn den langs kanten med en kniv. Ha´ gerne noget under, når formen åbnes, da der kan være en del overskudsvæde fra rabarberne.