Galette med kartoffel og tomat
Opskriften giver 4 portioner
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Bland mel og havregryn, evt i en minihaller eller foodprocessor.
Hak smørret ud i melet eller smuldr med fingrene.
Tilsæt salt og æg og fordel i melet.
Tilsæt 1 spsk vand ad gangen til dejen kan samles. Dejen skal ikke æltes, når den hænger sammen lægges den på køl i en time eller mere.
Dejen tyndt rulles ud mellem 2 stykker bagepapir.
Kanten foldes lidt ind hele vejen rundt for at holde på fyldet.
Fordel osten. Hak rosmarin og fordel.
Snit kartofler midt over og læg med den buede side op. Pensl overfladen af kartoflen med olivenolie.
Halver tomaterne og skær kernerne ud, fordel på galettten med skindsiden ned.
Bland evt det sidste olie med 1 tsk hvidløgsolie, flagesalt og peber. Fordel lidt i hver tomat.
Bag midt i ovnen ved 200 grader i 30 min.