Maizenagrød i microovn

En grød fra gamle dage, lavet hurtigt i microovn. Min mormor kaldte også grøden for fløjlsgrød.

Indtastet af:

Opskriften giver 1 portion

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

Brug en skål der tåler microovn, gerne glas med lidt høje sider, da mælk der koger op flyder en del.

1,5 dl mælk hældes i skålen.

Maizena røres ud i de sidste 0,5 dl mælk.

Pisk æggehviden helt stiv.

Varm skålen med mælk op ved fuld effekt til den koger og kom resten af mælkeblandingen i. Kog videre til det koger, rør igennem og kog det helt op.

Rør æggeblomme i. Tilsæt et lille nip salt, fire dråber sød ( eller lidt sukker). Vend den piskede æggehvide i ad et par omgange.

Drys med kanelsukker og server.
 

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk