Okonomiyaki, japansk pandekage

Med hvidkål, gulerod og ingefær i dejen

Indtastet af:

Opskriften giver 9 pandekager

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

Snit kålen meget fint. Kram den med salt og lad den hvile.

Riv guleroden lidt grovere.
Riv ingefæren fint og hak derefter på kryds og tværs med en stor grøntsagskniv, for at undgå tråde.

Bland en pandekagedej af resten, pånær bagepulver, som først kommes i tilsidst, sammen med hvidkålen.

Tilsæt gulerod og ingefær og lad dejen hvile 30 min. 

Rør bagepulver og hvidkål i umiddelbart før stegning.

Steg i olie eller hvad du foretrækker, jeg penslede panden med olie mellem hver pandekage. Bag i 7-10 min på hver side, for en tykkere pandekage eller til pandekagen er sat og færdig.

Dejen kan både anvendes til mange små tykke pandekager, ved at bruge en bagering. Eller der kan steges to store tykke pandekager,  der skæres i trekanter. Eller der kan bages 9 tynde pandekager, hvor man skal være hurtig til at brede dej og de revne grøntsager ud.

Server gerne med snittet grønt f.eks romainesalat, agurk, rød peber, og forårsløg (kun den grønne top). 
En chilimayonnaise eller chilisovs passer fantastisk til.

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk