Pæretærte
Opskriften giver 8 portioner
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Smuldr smørret ud i melet, brug evt. en foodprocesser eller minihakker. Tilføj sukker og vanillesukker og bland godt inden ægget tilføjes og dejen samles hurtigt. Vand tilføjes kun, hvis dejen ikke samler sig.
Lad dejen hvile i køleskab, 1 time ca.
Klip 2 store fryseposer op og rul dejen ud her imellem. Del dejen i 2 og rul dem ud hver for sig. Læg bunden i en smurt tærteform, fordel pærerne herpå (tør dem gerne godt med køkkenrulle først). Læg toppen på og tryk den godt fast langs kanten. Pensl med koldt vand og drys med lidt sukker. Stik evt. nogle huller i toppen, så dampen kan slippe ud.
Sæt i ovnen og bag ca 40 min ved 200 grader.
Server med flødeskum, creme fraiche eller en kugle vanilleis.