Tærte med hamburgerryg og grøntsager
Opskriften giver 4 portioner
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Bland mel og salt. Hak det sammen med det kolde smør, gerne i foodprocessor. Saml hurtigt dejen og læg den på køl i en pose i 30 min.
Smør tærteformen. Tænd ovnen på 180 grader. Rul dejen ud på et meldrysset bord. Læg dejen i formen og tryk den på plads.
Forbag tærtebumden blindt ( med bagepapir og bageperler) i 30 min. Fjern bagepapir og bageperler og bag bunden yderligere 10 min.
Pensl den varme tærtebund med sammenpisket æg og lad det sætte sig. Gem resten af ægget til fyldet.
Snit grøntsagerne i små tern og damp dem i Microbølgeovn. Bland med hamburgerryg i tern og fordel i tærtebunden.
Pisk æg og hytteost sammen med salt og peber. Fordel henover tærtefyldet og rør det lidt forsigtigt sammen. Fordel ost ovenpå og bag i ca. 40 min. Tjek med en gaffel om æggemassen har sat sig i midten af tærten.