Fødselsdagsboller

Indtastet af:

Opskriften giver 24 stk

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

1:

Smelt smør og tilsæt mælk. Lad det blive lunt (38 grader). Opløs gæren heri.

 

2: Tilsæt sukker. Pisk æggene let sammen og rør dem i. 

 

3: Kom melet i og rør dejen godt sammen med en grydeske til den er glat. Dejen skal være meget lind, så hvis du tror der er for lidt mel i på dette tidspunkt, er dejen perfekt.

 

4: Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 30 minutter.

 

5: Kom godt med mel, eller lidt olie på hænderne (dejen er stadig lidt fedtet og blød), og form bollerne. Sæt dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve ca. 40 minutter, mens ovnen forvarmes til 220 grader (varmluft 200) 

 

6: Pensl bollerne med æg, og bag dem midt i ovnen i 10-12 minutter.

  220°   12 min

Opskriften tilhører kategorien:

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk