Fødselsdagsboller
Opskriften giver 24 stk
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
1:
Smelt smør og tilsæt mælk. Lad det blive lunt (38 grader). Opløs gæren heri.
2: Tilsæt sukker. Pisk æggene let sammen og rør dem i.
3: Kom melet i og rør dejen godt sammen med en grydeske til den er glat. Dejen skal være meget lind, så hvis du tror der er for lidt mel i på dette tidspunkt, er dejen perfekt.
4: Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 30 minutter.
5: Kom godt med mel, eller lidt olie på hænderne (dejen er stadig lidt fedtet og blød), og form bollerne. Sæt dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve ca. 40 minutter, mens ovnen forvarmes til 220 grader (varmluft 200)
6: Pensl bollerne med æg, og bag dem midt i ovnen i 10-12 minutter.