Shepherds pie med flødegratinerede kartofler
Opskriften giver 8 portioner
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Skær squash, gulerod og grøn porretop i små tern.
Varm olien op og steg porre heri. Tilsæt oksekød og steg det igennem. Kom tomatpure ved og svits det godt af.
Tilføj squash, gulerødder og peberfrugt og svits med. Hæld der efter flåede tomater, vand, bouillon og krydderier ved.
Lad gerne saucen simre længe ved lav varme, ellers giv den en lidt højere temperatur.
Saucen kan evt. tyknes med lidt sojamince, hvis der er behov for det.
Gratinerede kartofler:
Snit kartoflerne tyndt, drys med salt imellem lagene. Hæld mælkog fløde over. De kan laves i microovn (i halv mængde af denne opskrift) eller i ovnen. De skal koge overalt og føles møre ved tjek med en gaffel.
I et fad kommes kødsaucen i bunden og de gratinerede kartofler fordeles udover. Drys med lidt pecorino eller parmesan og gratiner til den er smeltet og gylden og retten er gennemvarm.