Cheesecake med havtorngele

Lækker kage, som ikke skal bages. Gele'en på toppen kan varieres i det uendelige. Havtorn giver et dejligt eksotisk pift, der passer godt til flødeostcremen.

Indtastet af:

Opskriften giver 10 Stykker

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

Bund:

Bag evt. dine egne spelt bastogne eller brug færdigkøbte. Knus dem i en foodprocessor eller minihakker og saml med smeltet smør.

For en springform på ca. 20 cm Ø med bagepapir i bunden og tryk dejen ud i et jævnt lag. Eller fordel i små portionsglas istedet, miniversioner er ikke til at stå for.

Ostefyld:

Temperer gerne ingredienserne ved at lade dem stå fremme ved stuetemperatur en time.

Udblød husblassen i rigeligt vand i mindst 5 min.

Pisk æggehvider stive i en skål for sig. Tilsæt en spsk af sukkeret og pisk til massen bliver sej, marengsagtig.

Pisk æggeblommer med resten af rørsukkeret. Rør dernæst flødeost og korn fra vanille i.

Vend creme fraiche/græsk yoghurt i.

Knug vandet af husblassen og smelt den forsigtigt i microovn (30-45 sek. ca) eller over vandbad. Den må endelig ikke koge, men skal gerne blive tyndtflydende. Rør en spsk. af æggemassen i husblassen og pisk dernæst husblassen i en tynd stråle, ned i æggemassen.

Vend æggehviderne i æggemassen.

Pisk fløden til blødt skum og vend i æggemassen.

Hæld massen i springform og lad den stå på køl eller frys til den er helt sat.

Gele:

Læg husblas i blød i rigeligt vand i mindst 5 minutter.

Kog havtorn med rørsukker og vand til de brister. Hjælp dem evt. lidt på vej ved at mase dem med en ske. Sigt saften fra. Du skal bruge 2,5 dl., hvis der mangler lidt kan du spæde op med vand.

Smelt husblassen direkte i den varme saft. Lad den derefter køle af. Hvis det skal gå lidt hurtigere kan den hældes i en dyb tallerken og sættes på køl. Når den er afkølet og vil hænge lidt fast i siderne er den klar til at hælde forsigtigt over cheesecaken. Brug en ske og hæl på med en skefuld ad gangen, inde fra midten. Det giver det pæneste resultat. Hvis der hældes for kraftigt, kan den lave fordybninger i kagen og det er ikke så kønt.

Når geléen har sat sig er kagen klar til servering. Den kan laves dagen i forvejen og holder også nogle dage, hvis ikke den er spist inden.

Velbekomme.

 

Opskriften tilhører kategorierne:

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk