Citron muffins

Med lækkert fyld af citroncreme

Indtastet af:

Opskriften giver 7 Store muffins

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

Start med cremen, den kan med fordel laves i god tid, så den kan køle helt ned. Er du i tidsnød, kan du dog køle den ned på en stor tallerken, dækket med film, og så i køleskabet. Så kan den køle ned, imens du laver dejen.

 

Der bruges nok under halvdelen, måske kun en trediedel af cremen, men creme er drilsk at lave i for små mængder. Næringsberegningen er delvist justeret ift. dette. Og hvis du laver dobbelt eller tredobbelt portion er det ikke nødvendigt at gange cremen op. Den kan også fryses.

 

Maizenaen røres ud i lidt af mælken. Citronen rives og presses. Derefter piskes det hele sammen i en gryde. 

 

Varm op under omrøring til det stivner, du er ikke i tvivl. Cremen er ikke så følsom, da Maizenaen gør æggene mere stabile.

 

Fisk vanillestangen op. Læg et stykke husholdningsfilm helt ned på cremens overflade, så trækker den ikke skind og kondens. Køl helt af i køleskab. 

 

Jeg har anvendt minimælk, med fint resultat. Ønskes en federe creme kan der bruges sødmælk, fløde eller en blanding.

 

Muffindej:

 

Del æggene i blommer og hvider. Riv citronen ned i blommerne, pres derefter saften og stil til side. Vej begge slags mel af og stil til side. Sukkeret hældes ned til blommerne, tilsæt et nip salt eller to.

 

Pisk først hviderne helt stive, så de kan vendes på hovedet.

 

Derefter piskes blommerne, til de bliver helt lyse, gerne 5-10 min. til sukkeret er opløst.

 

Melet sigtes ned til blommerne og vendes forsigtigt i. Citronsaften tilsættes. Tilsidst foldes hviderne i, start med at røre 1 skefuld  i og derefter resten.

 

Fyld dejen 1/2 op i store muffinforme, kaldes også amerikanske muffinforme. Læg en skefuld creme i midten, og dæk den derefter med dej. Når den er fyldt næsten til randen hæver den op over kanten. Derfor er det vigtigt det er en god muffinform, der ikke giver efter i kanten, som på billedet (de rummer 1 dl.), eller nogle af silikone eller metal.

 

Info Low FODMAP: Alm. speltmel ændrede i 2015 status til ikke tilladt pga. Oligo. Under elimination anbefales at bruge økologisk sigtet spelt eller glutenfri kornsorter. Under genintroduktion kan opskriften bruges til at teste oligo -fruktaner.

Bages ved 200 grader, 15-20 min.

  200°   15 min

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk