Friskost-Gnocchi med tomatsauce

Traditionelt laves gnocchi af moste kartofler, men denne opskrift anvender friskost istedet og er dermed meget hurtigere at lave.

Indtastet af:
Kilde: Inspiration fra Signesmad

Opskriften giver 3 portioner

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

Alle ingredienser til gnocchi blandes i en skål og æltes sammen i ca. 5 min. til dejen er fast.

Del dejen i 4 og rul til pølser på tykkelse med en pegefinger. Skær i 1,5-2 cm tykkelse.

Sæt en stor gryde vand i kog.

Varm olivenolie op på en pande. Snit hvidløget i skiver og svits dem i olien. Hak basilikum bladene groft. Hvis du følger low fodmap fiskes hvidløgene op igen, inden de hakkede tomater tilsættes. Smag til med salt og peber.

Kom 1 spsk. salt i vandet, når det koger og hæld alle gnocchi i. Kog dem til de alle ligger i overfladen og så lige et par minutter mere. 

Tag gnocchi op med en hulske og hæld dem direkte i tomatsaucen. Tilsæt basilikum og server.

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk