Græskarbrød med valnødder
Mere en sundere kage, end et brød. Men den er et dejligt mellemmåltid synes jeg.
Ingredienser
3,75 | dl | Dit foretrukne fuldkornsmel, spelt, boghvede, ris, majs... |
1 | tsk | Bagepulver |
0,25 | tsk | Havsalt |
2 | tsk | Kanel |
1 | knivspids | Fintrevet muskat |
1 | knivspids | Nelliker |
1 | knivspids | Ingefær, stødt |
2 | dl | Græskarpure |
2,5 | dl | Fintrevet gulerod |
1 | dl | Ahornsirup |
1 | spsk | Oliven eller kokosolie |
1 | stk | Æg |
0,5 | tsk | Vanille, pulver |
1,25 | dl | Din fortrukne mælk, mini, laktosefri, mandel eller andet |
1 | tsk | Mandelekstrakt, kan udelades, men giver et lækker touch |
100 | g | Valnødder, pekan, andre nødder eller mørk chokolade |

Hvis du ikke har græskarpure, kan du lave det i ovn, skåret i både, i et overdækket fad ved 200 g. til de er møre ca. 30 min. Derefter afkøles det og blendes helt glat.
Bland fuldkornsmel med bagepulver og krydderier.
Bland de våde ingredienser og rør sammen med melet.
Tilføj dine fortrukne nødder eller chokolade.
Fyld brødet i en lille smurt brødform og bag ved 175 g i ca. 50-60 min. Til et grillspyd kan trækkes igennem uden dej. Afkøl 10-15 min i formen, vend det derefter ud og afkøl helt.
Kan også bages i muffinforme i ca. 20 min.
175 °C 50 minutter
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 1108 kJ |
Kalorier | 264 kcal |
Fedt | 9 g |
- mættede | < 1 g |
- enkeltumættede | 2 g |
- flerumættede | 4 g |
Kulhydrater | 39 g |
- heraf sukker | < 1 g |
Kostfibre | 4 g |
Protein | 7 g |
Salt | < 1 g |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 skiver (87 g)