Havtorncurd

Lækker curd, hvor havtorns passionsfrugtagtige smagsnuancer kommer frem. Pragtfuld i fyldte chokolader eller som smørrepålæg.

Indtastet af:

Opskriften giver 4 Små glas

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

Læg husblas i blød i rigeligt vand.

Bland alle ingredienser i en kasserolle undtagen husblas.

Rør under middelvarme og tag den af varmen når den tykner.

Klem overskydende vand af husblassen og kom den i curden.

Rør til husblassen er helt opløst.

Sigt evt. curden. Dette kan bruges som redningsmanøvre, hvis æggehviden er begyndt, at sætte sig som små hvide klumper.

Hæld curden på glas. Når de er afkølet, opbevares de koldt.

Holdbarhed på køl 1-2 uger. Hvis det er lykkedes, at aktivere vacuum i glasset holder den længere, når den er uåbnet.

Fif: prøv at røre noget af curden op med flødeskum, så får du den lækreste mousse.

Opskriften tilhører kategorierne:

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk