Hurtige horn med bagepulver

Selvom det er lidt sværere, at arbejde med den porøse boghvededej, betaler det sig virkelig i denne opskrift. Skøn nøddearoma og ekstra sprødhed venter...

Indtastet af:

Opskriften giver 8 stk

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

Start med at sætte nødderne i en kold ovn og skru op på 150 g. Når de dufter, er de ristet færdig og tages ud.

Dej:

Bland de tørre ingredienser, gerne i en minihakker.

Smuldr smørret groft ud i melet.

Saml hurtigt dejen med yoghurt naturel.

Rul dejen ud på et meldrysset bord, til den er nogenlunde rund.

Del i 8, det er nemt med pizzahjul.

Fyld:

Læg de ristede hasselnødder  i et rent viskestykke og nulr skallerne af.

Det betyder ikke noget, at nogle af skallerne sidder fast.

Put chokolade og nødder op i en minihakker eller grinder, hvis du har en. Ellers kan man også bruge en stavblender.

Blend godt, skrab ned fra siderne og blend igen. Fortsæt til massen er så fin eller grov som du ønsker og smag til med agavesirup.

Du kan med fordel gange portionen op og bruge resten som nutella. For en mere lind og glat konsistens kan du tilsætte en spsk. nøddeolie og blende igen.

Horn:

Læg en skefuld fyld i den brede ende og rul hornet sammen fra den brede til den smalle ende. Det kan være svært med glutenfri, men prøv at bruge en alm. kniv til skubbe ind under dejen og rulle sammen med. Hvis dejen sidder fast kan den løsnes ved at føre en melfyldt kniv ind under.

Pensl hornene med æg.

Pynt evt. med lidt groft rørsukker eller hakkede nødder.

Bag ved 200 g. 15-20 min.

Fif: fyldet kan erstattes med nutella, marcipan, evt. rørt sammen med lidt bær eller marmelade, peaunutbutter eller anden nøddesmør.

  200°   15 min

Opskriften tilhører kategorierne:

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk