Stuvet hvidkål

Denne nemme ret er god ved juletid sammen med f.eks frikadeller

Indtastet af:

Opskriften giver 8 portioner

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

Halvér en hvidkål og skær den halve hvidkål i tynde strimler. Hvis du foretrækker grove stykker så er det også ok. Kogetiden skal i så fald nok forlænges.

Kom kålen i en stor gryde og dæk med vand. Bring kålen i kog.

Kog kålen i ca. 15 minutter, alt efter hvor mør du vil have den. Jeg foretrækker selv en ret mør kål.

Hæld kogevandet fra. Gem noget af kogevandet til stuvningen.

 

Smelt smørret i en kasserolle og rør melet ud heri.

Tilsæt lidt efter lidt kogevand og mælk. Lad sovsen koge igennem. Rør i den hele tiden, så den ikke brænder på.

Tilsæt muskatnød, salt og peber efter smag. Ca. 1 1/2 tsk salt passer nogenlunde til denne opskrift.

Bland kål og sovs og retten er færdig.

Der er sikkert mange måder at spise stuvet hvidkål på - jeg foretrækker den sammen med frikadeller eller medister og med kanelsukker på.

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk