Taco tærte

Lækker krydret og sprød tærte, som alle vil kunne lide. Perfekt til en buffet, hvor glutenallergikere og LCHFére spiser med.

Indtastet af:
Kilde: frk.sveske/madbanditten, dog ændret i min udgave

Opskriften giver 10 Stykker

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180 grader.

Kværn mandler og sesamfrø til mel. Smulder det eller hak det i en foodprocesser eller lign. sammen med Fiberhusk, salt og smør. (Fiberhusk kan erstattes af andet f.eks. mel der kan suge/samle dejen lidt)

Saml tilsidst dejen med 1 lille æg.

Pres dejen ud i en lille smurt tærte-eller springform (20-22 cm Ø).

Forbag bunden 10 min.

 

 

Tilbered fyldet imens:

Smelt smørret i en pande, svits løg, hvidløg og derefter oksekød. Lad det simre. Imens renses og hakkes peberfrugterne. Jeg brugte 3 små, slanke snackpeber, hvis du bruger 1 alm. peber er det nok med 1-2 stk afhængig af størrelse.

Kom perberfrugt og krydderier i og lad simre kort.

Kom fyldet op i den forbagt tærtebund.

Pisk æggemassen sammen og hæld det over.

Fordel osten over tærten.

Bag tærten igen ca. 25 min. til osten er gylden og æggemassen har sat sig.

 

Server med en god salat og evt. dit yndlings tex mex tilbehør; guacamole, salsa, jalapenjos, cremefraiche...

  200°   35 min

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk