Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Æblecrumble

Med grahamsmel, havregryn og peanutbutter

Indtastet 2. september 2021 af: Miriam Lee

Du følger nu Miriam Lee


Du vil nu modtage en email hver gang Miriam Lee indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Kilde http://samanthafotheringham.dk/sund-aeblecrumble/

Start med at blande havregryn, grahamsmel, margarine, kærgården let, kanel, peanutbutter og sukker i en skål. Smulder det hele mellem fingrene, til det bliver til en smuldredej. (det kan blive nødvendigt med en et par dråber vand til at samle dejen med, men pas på. Der skal ikke meget i. og jo mere vand, jo mindre sprød vil dejen blive. 

Stil din smuldredej i køleskabet imens du ordner dine æbler.

Skær æblerne i tynde både

Fordel æblestykkerne i et ovnfast fad eller i 4 små forme. beklædt med bagepapir. 

Fordel smuldredejen over æblerne.

Bag æblecrumblen i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 40 minutter, til æblerne er mørere og dejen er begyndt at blive sprød i kanterne. (Den bliver altså ikke helt så sprød som en smuldredej lavet på hvedemel og rigtig smør. Men man får fornemmelsen og smagen)

Server din æblecrumble med lidt skyr, fedtfattig tykmælk, eller lign. Jeg kunne ikke lige få fat i den gode vaniljeskyr denne dag, så jeg brugte Acido, 0,1 % i stedet. Så blande jeg det med et par dråber flydende sød fra easis og lidt vaniljesukker. Men jeg vil nok foretrække Skyr, da det også vil mætte det mere. 

(Jeg har justeret lidt i mængden og typen af fedt i forhold til den originale opskrift, som jeg linker til, og tilføjet peanutbutter)

  200 °C   15 minutter

  200 °C   15 minutter

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk