Æggekage i ovn med bacon og kartofler
Ingredienser
400 | g | Kartofler |
Lidt olie til fadet | ||
8 | stk | Æg |
0,2 | tsk | Salt |
Peber, sort | ||
1 | bundt | Purløg, rå |
75 | g | Grønne ærter, dybfrost |
1 | pakke | Bacon i skiver, rå |

Forvarm ovnen til 225 grader.
Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Kom dem op i et ildfast fad smurt med lidt olie. Læg baconskiverne ovenpå, og sæt fadet i ovnen i 15 minutter.
Pisk æggene sammen med salt, og krydr med peber. Hak purløg fint, og tilsæt det til æggemassen sammen med ærter.
Tag fadet ud af ovnen, og skru ned til 200 grader.
Læg baconen på en tallerken. hæld æggemassen over kartoflerne i fadet, og læg baconen ovenpå igen. Bag æggekagen i 20 minutter, til den er fast og gennembagt. Server med rugbrød til.
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 506 kJ |
Kalorier | 121 kcal |
Fedt | 6 g |
- mættede | 2 g |
- enkeltumættede | 3 g |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | 8 g |
- heraf sukker | - |
Kostfibre | < 1 g |
Protein | 8 g |
Salt | - |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 personer (271,7 g)