Burgerboller
Dejen er også god til pizzaboller og almindelige boller
Ingredienser
1 | dl | Havregryn |
5 | dl | Vand |
11 | g | Tørgær ( gerne rød tørgær, men alm. kan også bruges) |
1 | kg | Økologisk sigtet spelt |
10 | g | Hvedesur, surdejspulver ( kan udelades) |
15 | g | Bageenzymer (kan udelades) |
200 | g | Laktosefri yoghurt naturel 1,5% (Arla) |
11 | g | Sukker |
26 | g | Havsalt |
2 | stk | Æg |

Lav en havregrød af 1 dl havregryn og 2 dl af vandet. Køl den ned til 45 grader ca.
Lun de sidste 3 dl vand til 45 grader og tilsæt melet blandet med tørgær. Hold en del af melet tilbage.
Rør sammen på røremaskine til dejen slipper skålen og samler sig til en kugle.
Hæver til dobbelt størrelse. Formes til boller i ønskede størrelser.
Efterhæver 15-30 min.
Pensles med æg og bages ved 200 grader i 15-20 min.
Køl af på en rist.
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 1003 kJ |
Kalorier | 238 kcal |
Fedt | 2 g |
- mættede | < 1 g |
- enkeltumættede | < 1 g |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | 45 g |
- heraf sukker | 1 g |
Kostfibre | 3 g |
Protein | 9 g |
Salt | < 1 g |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 boller (64,88 g)