Cheesecake med hjemmebagt bund
Cheesecaken er uden husblas
Indtastet 3. maj 2025 af: Anne-Marie Andersen
Opskriften giver:
Ingredienser
75 | g | Smør, saltet |
3 | dl | Havregryn |
60 | g | Sukker, stødt melis (saccharose) |
1,5 | tsk | Vanillesukker |
1,5 | tsk | Bagepulver |
1,5 | spsk | Hvedemel |
3 | spsk | Sirup |
50 | g | Nougat |
Flødeostemasse | ||
200 | g | Flødeost, 60+ |
175 | g | Mascarpone |
7 | dl | Fløde 38 %, piskefløde |
150 | g | Flormelis |
3 | tsk | Vanillesukker |
0,5 | tsk | Vanille, pulver |
1 | nip | Salt, fint, nogle få korn |
1 | stk | Lime, rå |
Kagebund:
200 °C 10 minutter
Spænd bagepapir i bunden af en springform og smør den. Tænd ovnen på 200 g. Alm. ovn.
Bland havregryn, mel, bagepulver, vanille og sukker sammen, kom smeltet smør i. Tilsæt 3-4 spsk sirup til massen hænger nogenlunde sammen. Tryk massen ud i sprinformen og bag i 10-15 min til overfladen er gyldenbrun. Bunden er lidt flydende, mens den er varm, men sætter sig når den bliver kold. Riv nougat over i et tyndt lag, lad det smelte og smør det forsigtigt ud. Lad bunden køle af og sæt den derefter i køleskabet imens flødeostemassen laves.
Flødeostemasse:
Flødeost, mascarpone, flormelis, få saltkorn og vanille piskes sammen, fløden piskes i lidt ad gangen til en luftig masse. Smages til med limesaft.
Bunden tages forsigtigt ud og ringen vaskes af, fores med kageplast og samles igen. Massen hældes over bunden, dækkes med husholdningsfilm og sættes på køl minimum 4 timer, gerne længere.
Ved servering pyntes med nougathøvler og friske bær. Kom nougat på køl, så er det let at lave høvler med en ostehøvl til faste oste.
200 °C 10 minutter
200 °C 10 minutter