Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Ny privat kategori:
Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Chokoladekage med æblemos

Kalorielet, billig, lækker basic chokoladekage!!! Her er ikke en masse sunde næringsstoffer, men få kalorier nok til at man kan få dem andre steder ;)

Indtastet 20. marts 2021 af: Miriam Lee

Du følger nu Miriam Lee


Du vil nu modtage en email hver gang Miriam Lee indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Kilde https://madmedmaja.blogspot.com/2014/09/chokoladekage-med-blemos.html


Det smør (kærgården let) røres godt på maskine med sukkeret til en ensartet masse, hvorefter et æg tilsættes ad gangen. De resterende ingredienser hældes i - skiftevis de tørre og våde af slagsen. Og her skal bare røres med almindelig kroge. Den skal nok hæve fint, selvom der ikke bliver pisket osv.

Det hakkede chokolade vendes i  og hældes i en bradepande (jeg plejer at bruge 2 mindre forme på ca 25*18 cm.) Bages midt i en 200 grader varm ovn i ca.15-20 min. 

skyr og chokolade er noget jeg har tilføjet. Man kan sagtens erstatte al mælken med vanilla Cheasy (det bliver den kun bedrer af), eller kun bruge mælk. Chokoladen kan også godt undlades, men så bliver den altså ikke lige så lækker.

 

 

TIPS:

DEN KAN FRYSES! Jeg plejer at skære den ud og fryse stykkerne ned, når jeg så skal have et stykke til kaffen, giver jeg den lige 1 minut i micro-ovnen. På den måde bliver den ved at være god og svampet, og får næsten sådan en "blødende chokoladekage" konsistens grundet chokoladen. 

PYNT: Kagen kan sagtens fungere alene til kaffen eller det glas mælk. Men den er også god med en klat vanille-skyr, en lille skefuld peanutbutter, bær, eller hvad du ellers kan finde på at komme på toppen. Skal den bruges som en lidt mindre usund festkage, ville jeg bage den i den springform og pynte den med bære og en creme af vanilje-skyr/creme fraiche/vanila cheasy/græsk yoghurt 2 % blandet med pisket Cremefine 19%. 

MADSPILD: Der skal ikke bruges super meget æblemos i kagen. men æblemosen fra glas kan nemt fryses i portioner og så tages op og bruges i kagen. Du kan selvfølgelig også bruge din egen rest af hjemmelavet æblemos, men så passer kcal nok ikke helt længere. 

  200 °C   15 minutter

  200 °C   15 minutter

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk