Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Fedtfattig brun sovs

Indtastet 4. maj 2022 af: Kristina

Du følger nu Kristina


Du vil nu modtage en email hver gang Kristina indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Kilde www.gufferier.dk
Ingredienser
3 dl
1 stk
2 spsk
1 dl
1 tsk
1 knivspids
5 g

1) Kog vandet, hvor du tilføjer bouillonterningen. Kog det op, så bouillonterningen er helt opløst. 

2) Bland maizena og skummemælken sammen - enten i en mixer/melryster eller i en skål med et piskeris/en ske. Der må IKKE være klumper. 

3) Pisk derefter rundt i sovsen (vandet) mens jævningen bliver hældt i. 

4) Lad den fedtfattige brune sovs koge i ca. 5 minutter. Undervejs tilsætter man kulør. 

5) Smag til med salt og peber, og så er sovsen færdig. 

Næringsindhold pr. 100 g
Energi 114 kJ
Kalorier 27 kcal
Fedt < 1 g
- mættede < 1 g
- enkeltumættede < 1 g
- flerumættede < 1 g
Kulhydrater 5 g
- heraf sukker < 1 g
Kostfibre < 1 g
Protein 1 g
Salt < 1 g
Anslåede værdier

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk