Fedtfattig brun sovs
Ingredienser
3 | dl | Vand |
1 | stk | Bouillon, valgfri smag |
2 | spsk | Maizena |
1 | dl | Skummetmælk |
1 | tsk | Salt, efter smag |
1 | knivspids | Peber, efter smag |
5 | g | Kulør |
1) Kog vandet, hvor du tilføjer bouillonterningen. Kog det op, så bouillonterningen er helt opløst.
2) Bland maizena og skummemælken sammen - enten i en mixer/melryster eller i en skål med et piskeris/en ske. Der må IKKE være klumper.
3) Pisk derefter rundt i sovsen (vandet) mens jævningen bliver hældt i.
4) Lad den fedtfattige brune sovs koge i ca. 5 minutter. Undervejs tilsætter man kulør.
5) Smag til med salt og peber, og så er sovsen færdig.
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 114 kJ |
Kalorier | 27 kcal |
Fedt | < 1 g |
- mættede | < 1 g |
- enkeltumættede | < 1 g |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | 5 g |
- heraf sukker | < 1 g |
Kostfibre | < 1 g |
Protein | 1 g |
Salt | < 1 g |
Anslåede værdier |