Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Galette med kartoffel og tomat

Indtastet 13. juli 2020 af: Anne-Marie Andersen

Du følger nu Anne-Marie Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Anne-Marie Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Bland mel og havregryn, evt i en minihaller eller foodprocessor.

Hak smørret ud i melet eller smuldr med fingrene.

Tilsæt salt og æg og fordel i melet.

Tilsæt 1 spsk vand ad gangen til dejen kan samles. Dejen skal ikke æltes, når den hænger sammen lægges den på køl i en time eller mere.

Dejen tyndt rulles ud mellem 2 stykker bagepapir.

Kanten foldes lidt ind hele vejen rundt for at holde på fyldet.

Fordel osten. Hak rosmarin og fordel.

Snit kartofler midt over og læg med den buede side op. Pensl overfladen af kartoflen med olivenolie.

Halver tomaterne og skær kernerne ud, fordel på galettten  med skindsiden ned.
Bland evt det sidste olie med 1 tsk hvidløgsolie, flagesalt og peber. Fordel lidt i hver tomat. 

Bag  midt i ovnen ved 200 grader i 30 min.

  200 °C   30 minutter

  200 °C   30 minutter

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk