Grahamsboller
Ingredienser
2 | tsk | Salt |
4 | dl | Vand |
50 | g | Gær |
1 | stk | Æg |
2 | tsk | Sukker, stødt melis (saccharose) |
1 | spsk | Rapsolie |
250 | g | Grahamsmel valsemøllen |
350 | g | Hvedemel |
1. Gæren udrøres i vandet. Heri salt, sukker, æg og olie.
2. Melet tilsættes lidt efter lidt.
3. Der æltes godt – ca. 10 minutter – giver bedre hævning.
4. Hæves ca. 40 minutter.
5. Formes til boller – eventuelt med en ske – dejen skal være lidt klistret og hæver til dobbelt størrelse – ca. 30 minutter.
6. Pensles med sammenpisket æg og drysses evt. med en anelse grahamsmel.
7. Bager ca. 10-15 minutter ved 200 gr. varmluft
200 °C 15 minutter
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 1000 kJ |
Kalorier | 239 kcal |
Fedt | 3 g |
- mættede | < 1 g |
- enkeltumættede | 1 g |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | 45 g |
- heraf sukker | 1 g |
Kostfibre | 4 g |
Protein | 8 g |
Salt | - |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 stk (62 g)