Laks i ovn med spinat og kartofler
Ingredienser
1 | kg | Kartofler |
400 | g | Spinat fra frost eller frisk |
500 | g | Let Mornaysauce |
1,5 | dl | Vand |
Salt | ||
Peber, sort | ||
500 | g | Laksefilet |
Forvarm ovnen til 210 grader.
Skræl kartoflerne og skær dem i mundrette stykker. Kom dem i et ildfast fad sammen med den frosne spinat.
Bland mornaysaucen, vand, salt og peber sammen i en skål og hæld blandingen over kartoflerne og spinaten.
Sæt fadet i ovnen i 30-35 minutter (afhængig af ovn og kartoffelstykkernes størrelse)
Fjern skindet fra laksen ( jeg skærer det forsigtigt med en kniv). Krydr fisken med salt og peber.
Tag fadet ud af ovnen og rør lidt rundt, så kartoflerne og spinaten plandes godt. Læg laksen ovenpå og sæt fadet i ovnen i yderligere 12 minutter.
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 372 kJ |
Kalorier | 89 kcal |
Fedt | 3 g |
- mættede | < 1 g |
- enkeltumættede | < 1 g |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | 10 g |
- heraf sukker | < 1 g |
Kostfibre | 8 g |
Protein | 6 g |
Salt | < 1 g |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 personer (638 g)