Maizenagrød i microovn
En grød fra gamle dage, lavet hurtigt i microovn. Min mormor kaldte også grøden for fløjlsgrød.
Ingredienser
2 | dl | Laktosefri letmælk |
16 | g | Maizena |
0,5 | bæger | Æggeblomme, pasteuriseret |
20 | g | Pasteuriserede æggehvider, Danæg |
1 | nip | Salt |
4 | dråber | Easis Flydende Sød |
0,5 | tsk | Kanel |
1 | tsk | Sukker |
Brug en skål der tåler microovn, gerne glas med lidt høje sider, da mælk der koger op flyder en del.
1,5 dl mælk hældes i skålen.
Maizena røres ud i de sidste 0,5 dl mælk.
Pisk æggehviden helt stiv.
Varm skålen med mælk op ved fuld effekt til den koger og kom resten af mælkeblandingen i. Kog videre til det koger, rør igennem og kog det helt op.
Rør æggeblomme i. Tilsæt et lille nip salt, fire dråber sød ( eller lidt sukker). Vend den piskede æggehvide i ad et par omgange.
Drys med kanelsukker og server.
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 349 kJ |
Kalorier | 83 kcal |
Fedt | 3 g |
- mættede | < 1 g |
- enkeltumættede | - |
- flerumættede | - |
Kulhydrater | 9 g |
- heraf sukker | 3 g |
Kostfibre | - |
Protein | 4 g |
Salt | < 1 g |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 portion (265 g)