Omvendt hulkage

Ingredienser
Chokoladekage | ||
115 | g | Hvedemel |
210 | g | Sukker |
45 | g | Kakao |
0,5 | tsk | Natron |
0,5 | tsk | Bagepulver |
0,75 | tsk | Vaniljesukker |
0,5 | tsk | Salt |
1,25 | dl | Mælk |
0,75 | dl | Neutral olie |
1 | stk | Æg |
0,25 | dl | Kogende vand |
Vanilje sauce | ||
250 | g | smør |
1 | dl | Sukker |
2 spsk Vaniljepaste | ||
4 | dl | Fløde |
Tænd ovnen på 175 C varmluft.
Chokoladekage:
Bland mel, sukker, kakao, natron, bagepulver, vaniljesukker og salt sammen i en skål. I en anden skål piskes mælk olie og æg sammen. Pisk de tørre ingredienser sammen med de våde ingredienser til en ensartet dej. Tilsæt kogende vand lidt ad gangen imens der piskes. Fordel dejen i en bradepande (20x30) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen i ca. 30 minutter.
Vaniljesauce
kom alle ingredienserne i en gryde og lad blandingen smelte ved jævn varme – rør af og til. Held den varme sauce ned i hullerne, når kagen er let afkølet. Lad kagen køle af.
Lav huller i kagen og hæld saucen i imens kagen stadig er varm.
175 °C 30 minutter
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 1996 kJ |
Kalorier | 477 kcal |
Fedt | 36 g |
- mættede | 19 g |
- enkeltumættede | 11 g |
- flerumættede | 3 g |
Kulhydrater | 35 g |
- heraf sukker | 26 g |
Kostfibre | < 1 g |
Protein | 3 g |
Salt | - |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 po (1197 g)