One pot kylling i karry
Ingredienser
450 | g | Kyllingebrystfilet tilsat 12% vand, Danpo |
1 | spsk | Rapsolie |
1 | stk | Usprøjtet appelsin (revet skral og saft) |
1 | tsk | Sukker |
2 | tsk | Karry, pulver |
250 | g | Yasmin ris |
1 | stykke | Knorr hønseboullion |
5 | dl | Vand |
400 | g | Grønne ærter, dybfrost |
Salt | ||
Peber, sort |

Skær kyllingenbrysterene i mundrette tern.
Opvarm olien i en gryde og brun kyllingen i den varme olie.
Tilsæt revet appelsinskal og saft, sukker, karry og ris og rør rundt.
Hæld herefter bouillon i gryden, læg låg på og bring gryden i kog. Lad gryden simre i 10-12 minutter, til vandet er kogt væk. Kogetiden afhænger lidt af den type ris, som bruges. De sidste 2-3 minutter af kogetiden tilsættes ærterne.
Tag gryden af varmen og lad risene trække i ca. 5 minutter, til de er færdigtilberedte og ærterne er gennemvarme.
Smag til med salt og peber og server evt. med et drys friskhakket persille og dampet grønt ved siden af, fx. broccoli.
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 437 kJ |
Kalorier | 104 kcal |
Fedt | 2 g |
- mættede | < 1 g |
- enkeltumættede | < 1 g |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | 15 g |
- heraf sukker | < 1 g |
Kostfibre | 1 g |
Protein | 7 g |
Salt | < 1 g |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 personer (471 g)