Pasta med millionbøf
Klassisk millionbøf
Ingredienser
Pasta og tilbehør | ||
690 | g | Fuldkornspasta (ukogt 200g) |
2 | stk | Broccoli, kogt |
Millionbøf | ||
400 | g | Hakket oksekød 4-7% |
135 | g | Zittauer løg |
2 | fed | hvidløg |
2 | dåser | Cocktailpølser på dåse, Chestfords |
1 | stk | Okseboullion |
1 | stk | Grøntsagsboullion |
700 | ml | Vand |
5 | stænk | Kulør |
Jævning | ||
50 | g | Hvedemel |
100 | g | Minimælk, 0,5% |
Start med at sætte to gryder med vand og salt over til henholdsvis pasta og broccoli.
Brun dernæst oksekødet i en gryde ved middelhøj varme. Hak imens løget og pres hvidløgen. Når kødet er brunet tilsættes løg og hvidløg og det varmes igennem indtil løgene begynder at blive bløde og glasklare. Tilsæt derefter de to boulionterninger samt vand og lad retten simre 30-40 min.
Vej pastaen og broccoli af, og hæld i gryderne når vandet koger, kog til ønsket konsistens.
Når millionbøffen har simret ca 30-40 min laves der en jævning af mel og mælk. Hæld jævningen i millionbøffen gennem en si, for at undgå klumper.
Smag millionbøffen til med salt og peber. Tilsæt noget madlavningskulør så sovsen bliver brun.
100 °C 40 minutter
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 403 kJ |
Kalorier | 96 kcal |
Fedt | 2 g |
- mættede | < 1 g |
- enkeltumættede | < 1 g |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | 13 g |
- heraf sukker | < 1 g |
Kostfibre | < 1 g |
Protein | 7 g |
Salt | < 1 g |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 (616,395 g)