Røsti med knuste kartofler
God til at få brugt en masse rester og kan sagtens varieres efter hvad man har.
Indtastet 7. maj 2025 af: Anne-Marie Andersen

Skræl kartofler og skær i kvarte, kog i ca 10 min i letsaltet vand, til de falder lidt fra hinanden, når de stikkes med en gaffel.
Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe af og temperere.
Lav dejen imens. I en skål slåes æg ud og piskes let sammen. Tilsæt surdejsrester, hvidløgsolie, mel, salt og peber og pisk igen. Tilføj revet ost lad bare mængden variere efter hvad du har af rester.
Knus kartoflerne let mellem 2 tallerkner der presses sammen. Vend dem i dejen.
Snit eller riv brødet groft og rør dejen sammen.
Lad evt. hvile eller steg straks i klaret smør eller olie. Sæt små klatter på en varm pande, tryk lidt flad. Når de ser tilpas brunede ud er de færdige.
Obs man kan også erstatte med rå revne kartofler, da skal have lidt lavere varme, så kartoflen også når at blive mør.