Rugbrødsboller
Ingredienser
250 | g | Rugbrød, fuldkorn |
4 | dl | Vand |
2 | dl | Vand |
50 | g | Gær |
1 | tsk | Sukker |
0,5 | tsk | Salt |
1 | spsk | Flydende margariner |
55 | g | Sesamfrø |
200 | g | Rugmel, groft, fuldkornsrugmel |
100 | g | Havregryn |
450 | g | Hvedemel |
1: Smuldr rugbrødet og sæt det i blød i 4 dl vand i 1-2 timer eller natten over.
2: Lun de 2 dl vand, og rør gæren ud i det.
3: Tilsæt rugbrødsblandingen og de øvrige ingredienser.
4: Ælt dejen godt, den skal være lidt klistret.
5: Lad dejen hæve i ca. 1 time, tildækket.
6: Slå dejen ned, og form 20 boller. Kom lidt vand på hænderne, hvis dejen er meget klistret.
7: Pensel bollerne med sammenpisket æg, vand eller mælk, og lad dem efterhæve i ca. 20 min.
8: Bag bollerne ved 200 grader i 20-25 min. på midterste ovnrille. til de er gennembagt.
9: Afkøl bollerne på en rist.
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 880 kJ |
Kalorier | 210 kcal |
Fedt | 4 g |
- mættede | < 1 g |
- enkeltumættede | < 1 g |
- flerumættede | 1 g |
Kulhydrater | 40 g |
- heraf sukker | < 1 g |
Kostfibre | 5 g |
Protein | 6 g |
Salt | < 1 g |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 stk (86 g)