Sunde grovboller
Ingredienser
50 | g | Gær |
0,5 | ltr | Vand |
0,5 | dl | Olivenolie |
1 | spsk | Akaciehonning, Svansø |
75 | g | Solsikkekerner |
1 | tsk | Salt |
150 | g | Havregryn |
2 | stk | Gulerod |
150 | g | Fuldkornsspeltmel |
500 | g | Hvedemel |
Lidt mælk eller vand til pensling |

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt olie, honning, solsikkekerner, salt og havergryn, og rør godt rundt.
Skræl gulerødderne, og riv dem på et rivejernet. Rør det i dejen.
Tilsæt det grove mel, og rør hvedemelet i lidt ad gangen. Tilsæt evt. mere mel, indtil dejen lige hænger sammen i en klump. Dejen skal være lidt klæbrig. Lad den hæve tildækket i 30 minutter, til den har dobbelt størrelse.
Uden at slå dejen ned formes med med våde hænder, eller to spiseskeer, boller, som sættes på bagepapir på en bageplade.
Tænd ovnen på 200 grader. Lad grovbollerne efterhæve, indtil ovnen er varm.
Pensel evt. bollerne med mælk eller vand, og bag dem i 15-20 minutter, til de er let gyldne.
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 968 kJ |
Kalorier | 231 kcal |
Fedt | 6 g |
- mættede | < 1 g |
- enkeltumættede | 3 g |
- flerumættede | 2 g |
Kulhydrater | 37 g |
- heraf sukker | < 1 g |
Kostfibre | 3 g |
Protein | 6 g |
Salt | < 1 g |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 stk (170 g)