Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Sunde romkugler

Indtastet 31. januar 2021 af: Lene Clarlund

Du følger nu Lene Clarlund


Du vil nu modtage en email hver gang Lene Clarlund indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Pil stenene fra dadlerne og hak dem groft og blend alle ingredienserne sammen i en foodprocessor
Hvis du ligesom jeg, ikke har en foodprocessor, så kan du blande alle ingredienserne sammen i en minihakker i mindre portioner, kraftig blender. Tag en lille portion dadler og hak det med en vådere masse, så som kokos olie, marmelade og bønner.

(Tilsæt evt en anelse vand, hvis massen er for tør og omvendt hvis massen er for våd, tilsættes mere kakaopulver.) Konsistensen er på romkuglemassen er rigtig, når man kan trille det til kugler.

kuglerne bliver nemmere ar rulle efter at den har været en tur i køleskabet. Gerne i et døgn, så masse kan sættes sig lidt.

Vend romkuglerne i evt. smeltet mørk chokolade med hakkede nødder, kakaopulver, krymmel eller hvad du ønsker.

 TIPS:

Brug ikke en for sød marmelade, hindbær og solbær fungere rigtig godt. Jeg bruger selv Easis hindbærmarmelade.

En kugle før den bliver dyppet i chokoladen vejer 25 gram.

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk