Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Ny privat kategori:
Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Tærte med bacon og porrer

Indtastet 1. maj 2021 af: Sofie

Du følger nu Sofie


Du vil nu modtage en email hver gang Sofie indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Kilde Fars kogebog

Start med at lave dejen: Smør, mel og salt smuldres sammen og "salmes" med vandet, som putte i lidt af gangen til dejen er samlet. Stil dejen på køl.

Gør fyldet klar: Pisk creme fraiche, ost, æg og salt og peber sammen i en skål. Skær porren ud i tern af ca. 1 cm og sauter dem på panden sammen med baconstykkerne. Giv baconternene lidt længere tid end porrerne (de skal ikke tage farve).

Saml tærte: Rul tærtedejen ud og for en tærteform (Ø 24-26) med den. Fordel porrer og baconfyldet i tærten. Hæld forsigtigt æggemassen over (husk lige at røre i den inden, så alle ingredienser er jævnt fordelt)

Bag tærten: 15-20 minutter i en forvarmet ovn ved 220 grader

 

Fyldet kan i princippet skiftes ud med hvad som helst. Du kan med fordel lave tærten med rester fra grøntsagsskuffen, lidt laks, spinat eller hvad din fantasi byder dig:) Er fyldet meget væskeholdigt, så forbag tærtebunden 3-5 minutter, inden fyldet kommes i. 

  220 °C   17 minutter

  220 °C   17 minutter

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk