Tærte med bacon og porrer
Ingredienser
Tærtedej | ||
65 | g | smør |
125 | g | Hvid hvedemel |
1 | tsk | Salt |
1 | dl | Vand |
Fyld | ||
2 | dl | Creme fraiche 18 % |
50 | g | Ost, fast, 40+, alle typer |
3 | stk | Æg |
150 | g | Bacon i tern, rå |
150 | g | Porre, rå |
1 | tsk | Salt |
1 | tsk | Peber, sort |
Start med at lave dejen: Smør, mel og salt smuldres sammen og "salmes" med vandet, som putte i lidt af gangen til dejen er samlet. Stil dejen på køl.
Gør fyldet klar: Pisk creme fraiche, ost, æg og salt og peber sammen i en skål. Skær porren ud i tern af ca. 1 cm og sauter dem på panden sammen med baconstykkerne. Giv baconternene lidt længere tid end porrerne (de skal ikke tage farve).
Saml tærte: Rul tærtedejen ud og for en tærteform (Ø 24-26) med den. Fordel porrer og baconfyldet i tærten. Hæld forsigtigt æggemassen over (husk lige at røre i den inden, så alle ingredienser er jævnt fordelt)
Bag tærten: 15-20 minutter i en forvarmet ovn ved 220 grader
Fyldet kan i princippet skiftes ud med hvad som helst. Du kan med fordel lave tærten med rester fra grøntsagsskuffen, lidt laks, spinat eller hvad din fantasi byder dig:) Er fyldet meget væskeholdigt, så forbag tærtebunden 3-5 minutter, inden fyldet kommes i.
220 °C 17 minutter
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 1152 kJ |
Kalorier | 275 kcal |
Fedt | 17 g |
- mættede | 9 g |
- enkeltumættede | 5 g |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | 13 g |
- heraf sukker | - |
Kostfibre | 3 g |
Protein | 10 g |
Salt | - |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 Tærte (773,75 g)