Tærte med kylling og grønt
Tærtedej Bland hvedemel og fuldkornsmel med salt og smuldr smør i melblandingen. Det kan også køres på en foodprocessor. Saml dejen med vand, lad den gerne hvile på køl i 30 minutter og tryk derefter dejen ud i en smurt tærteform på 24 cm i diameter. Prik hul i dejen med en gaffel og forbag den i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter, hvorefter den er klar til at blive fyldt og bagt færdigt. Tærte med kylling og grønt Hvis kyllingen ikke er tilberedt på forhånd – der kan fx sagtens bruges en rest kylling – så kog den i 17 minutter i grøntsagsboullion og skær derefter kyllingen i små tern. Pisk æg, mælk, hytteost, salt og friskkværnet peber sammen med et piskeris og vend kylling, broccoli og chorizotern i blandingen. Fordel fyldet i den forbagte tærtebund, drys med friskrevet cheddar og bag tærten i ca. 35 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft, til æggemassen er stivnet.
Ingredienser
Tærtebund | ||
50 | g | Grahamsmel, fuldkornshvedemel |
125 | g | Hvedemel |
3 | spsk | Vand |
1 | tsk | Salt |
100 | g | Lurpak, Let smør |
Fyld | ||
200 | g | Kyllingebrystfilet tilsat 12% vand, Danpo |
150 | g | Broccoli, rå |
4 | stk | Æg |
1 | dl | Skummetmælk, økologisk |
200 | g | Cheasy hytteost 1,5% |
50 | g | Revet tex mex, rema 1000 |
Tærtedej
Bland hvedemel og fuldkornsmel med salt og smuldr smør i melblandingen. Det kan også køres på en foodprocessor. Saml dejen med vand, lad den gerne hvile på køl i 30 minutter og tryk derefter dejen ud i en smurt tærteform på 24 cm i diameter. Prik hul i dejen med en gaffel og forbag den i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter, hvorefter den er klar til at blive fyldt og bagt færdigt.
Tærte med kylling og grønt
Hvis kyllingen ikke er tilberedt på forhånd – der kan fx sagtens bruges en rest kylling – så kog den i 17 minutter i grøntsagsboullion og skær derefter kyllingen i små tern.
Pisk æg, mælk, hytteost, salt og friskkværnet peber sammen med et piskeris og vend kylling, broccoli og chorizotern i blandingen.
Fordel fyldet i den forbagte tærtebund, drys med friskrevet cheddar og bag tærten i ca. 35 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft, til æggemassen er stivnet.
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 696 kJ |
Kalorier | 167 kcal |
Fedt | 8 g |
- mættede | 4 g |
- enkeltumættede | < 1 g |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | 12 g |
- heraf sukker | < 1 g |
Kostfibre | 1 g |
Protein | 11 g |
Salt | < 1 g |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 port (307 g)