Tarteletter med skinke
Ingredienser
4 | stk | Porre, rå |
200 | g | Gulerod |
3 | dl | Vand |
2 | stykker | Knorr hønseboullion |
80 | g | Flydende margariner |
60 | g | Hvedemel |
6 | dl | Minimælk, 0,5% |
160 | g | Grønne ærter, dybfrost |
300 | g | Skinke i tern |
1 | dl | Fløde 38 %, piskefløde |
Rens porrer grundigt, og snit dem i tynde ringe. Skræl gulerødder, og skær dem i små tern.
Bring vand i kog i en gryde, og opløs hønsebouillonen heri. Tilsæt porrer og gulerødder, og lad det koge i 10 minutter. Hæld grøntsagerne og bouillon over i en anden skål, og gem det til senere.
Smelt margarinen i samme gryde, som de har kogt grøntsagerne i. Tilsæt mel, og rør det godt ud heri. Pisk mælken i lidt ad gangen, så du er sikker på, at melbollen har optaget væsken, inden du tilsætter nyt.
Pisk dernæst hønsebouillon (med gulerodstern og porrer) i, og lad det simre i 5 minutter. Smag til med salt og peber. Hvis det stadig smager af mel, skal det koge yderligere fem minutter.
Tilsæt ærter, skinke og fløde, og lad det simre yderligere 5-10 minutter. Lun tarteletskallerne i ovnen imens.
Fyld tarteletterne med skinkefyldet, og pynt evt. med et drys persille.
Næringsindhold pr. 100 g | |
Energi | 364 kJ |
Kalorier | 87 kcal |
Fedt | 5 g |
- mættede | 1 g |
- enkeltumættede | < 1 g |
- flerumættede | < 1 g |
Kulhydrater | 7 g |
- heraf sukker | < 1 g |
Kostfibre | 1 g |
Protein | 4 g |
Salt | < 1 g |
Anslåede værdier |
Guideline Daily Amount (GDA)
(Vejledende dagligt indtag)
Ved indtagelse af 1 personer (634 g)