Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Vegansk brød

Indtastet 18. januar 2023 af: Kristina

Du følger nu Kristina


Du vil nu modtage en email hver gang Kristina indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Opskriften giver:
Ingredienser
235 g
150 g
591 ml
15 g
14 g
1 tsk

1) Kom linserne i en sigte og skyl dem. Det fjerner 'støvet' fra dem. 

2) Kom linserne, solsikkefrøene og kogende vand i en blender. Lad det stå og trække i 20 minutter, indtil linserne har suget vand. HÆLD IKKE VANDET FRA!! 

3) Forvarm ovnen på 160? alm. ovn (over/under varme). 

OBS! Det er meget vigtigt, at det er alm. ovn og ikke varmluft! Ved varmluft bliver midten ikke bagt ordentligt og skorpen bliver overbagt.

4) Spray en brødform med lidt olie. 

5) Blend linserne og solsikkefrøene. Stop end gang i mellem og skrab sidderne. Blend indtil massen er helt glat. 

6) Tilføj loppefrøskallerne, bagepulver og salt. Blend i 10 til 15 sekunder. 

7) Skrab dejen ud i brødformen og glat dejen ud, så der ikke er nogen toppe. 

8) Bag i ovnen i 90 minutter indtil toppen er mørk gyldenbrun, tør og skorpe-agtig. Brødet vil også lyde hult, når man banker let på det. 

9) Tag brødet ud af ovnen, sæt det på en rist, og lad det køle af i formen i 15 minutter. 

10) Tag brødet ud af formen (skær evt. rundt langs brødet med en kniv, hvis nødvendigt), og placer brødet på risten. Lad brødet køle helt af. 

11) Brødet kan nu skæres ud i skiver og serveres. 

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk