Ønsker du at lave en kopi af opskriften? Kopien vil blive gemt som en privat opskrift med dig som ejer

Upload et foto Tilladte filtyper:
png, jpg, jpeg, gif, webp

Del opskriften med dine kontakter



Vil du slette opskriften?


Opskrifter der er brugt som ingrediens i andre opskrifter, eller på siden "Mine kalorier" vil blive deaktiveret i stedet for at blive slettet.
Opskriften vil derefter ikke længere kunne findes i søgninger, under kategorier eller som ingrediens til andre opskrifter osv.
Den vil blive markeret


Private kategorier

Tilføj eller fjern opskriften fra dine private kategorier

Ny privat kategori:
Private kategorier kan redigeres eller slettes på på denne side

Andesteg, langtidsstegt

Anden bliver ekstra mør når den steges i lang tid i ovnen

Indtastet 8. december 2012 af: Leif Andersen

Du følger nu Leif Andersen


Du vil nu modtage en email hver gang Leif Andersen indtaster en ny opskrift som du har adgang til at se

denne side kan du administrere listen over de brugere som du følger.
Du kan bl.a. slå notifikationer til og fra for udvalgte brugere


Tænd ovnen på 80 grader.

Tag posen med indmad ud af anden og skyl den både indvendigt og udvendigt.
Drys anden indeni med salt og peber og fyld den med æbletern og svesker. Luk anden med en madnål og drys salt og peber på både forside og bagside af den.

Læg anden på en rist i en bradepande med brystet nedad. Hæld vand i bradepanden, så andeskyen ikke brænder på. Læg evt. indmaden i bradepanden, eller brug det til en sovs.

Stil anden i ovnen i ca. 4 timer og vend den derpå om og giv den de sidste 2 timer med brystet opad.
Det kan være nødvendigt at skrue temperaturen op til sidst, hvis spisetid nærmer sig og anden ikke er stegt nok. Mål den undervejs med et termometer. Den skal være ca. 79 grader i brystkødet.
  80 °C   360 minutter

  80 °C   360 minutter

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser (f.eks. varedeklarationer), data fra © Fødevaredatabanken (Fødevareinstituttet, DTU), version 7, 2008, © Fødevaredata (https://frida.fooddata.dk), version 4, 2019, samt version 5.2, 2024. Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2025, Opskriftsamleren.dk