Andesteg, langtidsstegt
Anden bliver ekstra mør når den steges i lang tid i ovnen

Indtastet 8. december 2012 af: Leif Andersen

Tænd ovnen på 80 grader.
Tag posen med indmad ud af anden og skyl den både indvendigt og udvendigt.
Drys anden indeni med salt og peber og fyld den med æbletern og svesker. Luk anden med en madnål og drys salt og peber på både forside og bagside af den.
Læg anden på en rist i en bradepande med brystet nedad. Hæld vand i bradepanden, så andeskyen ikke brænder på. Læg evt. indmaden i bradepanden, eller brug det til en sovs.
Stil anden i ovnen i ca. 4 timer og vend den derpå om og giv den de sidste 2 timer med brystet opad.
Det kan være nødvendigt at skrue temperaturen op til sidst, hvis spisetid nærmer sig og anden ikke er stegt nok. Mål den undervejs med et termometer. Den skal være ca. 79 grader i brystkødet.
80 °C 360 minutter
80 °C 360 minutter